Garajszki Istvánné

Garajszki Istvánné – Pitka Rozália Margit

1962 májusában Kecskeméten születtem, de Lajosmizsén éltem családommal. Itt még kisiskolásként szerettem meg az olvasást, (A fagyi pénzemen titokban iratkoztam be a könyvtárba.) majd később az úgymond átfogó irodalmat. Verseket, novellákat és a regényeket. Meg mindent, ami új információt adott számomra. A családdal tíz éves koromban Dabasra költöztünk, de az irodalom szeretete töretlen maradt. Minden iskolai alkalmat megragadva szerepeltem versekkel és prózával egyaránt. Tinédzserként még a versírásba és a kisregény írásába is belefogtam, de akkor még nem vettem komolyan, így azok az írások el is vesztek. Időközben férjhez mentem, lányaim születtek. Lefoglaltak a család körüli tevékenységek. Az írás elmaradt, csak az olvasás fért bele időnként a hajtós hétköznapokba. Csak most pár éve tértem vissza a gondolataim rögzítéséhez, főleg romantikus regény formájában.
Már hatot pötyögtem le belőlük, időnként egy-egy novellával vagy verssel megszakítva a folyamatos regényírást. Novellám már jelent meg kiadott könyvben a Holnap magazin jóvoltából. Az így írunk mi című könyvben kettő novellám olvasható, a Tükörben című Antológia pályázatba pedig egy hosszabb, tizenhat oldalas írásom került nyomtatott könyvbe. A versek terén először a Gyóni Géza irodalmi kör Szárnyalj velünk pályázatán próbálkoztam, és sikerrel is jártam. Megnyertem a felnőtt kategóriát. Ezt a verset az Alkotó című lapban lehet olvasni, amely a Gyóni Géza irodalmi kör kiadványa. Ezek után vettem a bátorságot, és verseket is küldtem a Holnap magazinhoz, és legnagyobb örömömre ezek sorba meg is jelentek. Az irodalmi körbe is részt veszek, és egyre többet írok, és rengeteget olvasok. A novelláim és regényeim mind az emberi kapcsolatok köré épülnek. Ez egy olyan téma, amiben sok rossz, de nagyon sok jó is megtalálható, és még talán némelyik tanulságos is lehet.

Ehhez most csatolom azt a novellát, amit először jelent meg. Ha tetszett, még több írásom olvashatjátok a Garajszki Rozika írói oldala-mon.

Garajszki Istvánné: A lestrapált feleség << A novellát ide kattintva tudjátok elolvasni 

Verseit pedig itt találjátok << ide katt! 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük